Dijkhuizen is nuchter en ziet Higler fout toegeven

28 september 2014, 15:33

Marinus Dijkhuizen nam het zondagmiddag met Excelsior op tegen zijn oude club SC Cambuur. De coach van de Kralingers zag zijn ploeg met 1-1 gelijkspelen tegen de Leeuwarders en hield een dubbel gevoel over aan het duel op Woudestein.

"De eerste helft was goed, met een prima goal en wat kansen. Zij hadden moeite met ons. In de tweede helft kwam Cambuur en was het bij ons minder", analyseerde Dijkhuizen ten overstaan van RTV Rijnmond. De gelijkmaker van de bezoekers viel uit een hoekschop en daar baalt de coach van. "Daar baal ik van, want daar trainen we veel op. Het stond niet goed, die bal viel tussendoor. Zal een combinatie van pech en organisatie zijn."

Het moment van de wedstrijd was de afgekeurde 2-0 van Jeff Stans. "Die bal ging er rechtstreeks in, kon ik duidelijk zien. Als uitleg kreeg ik dat de keeper gehinderd werd door Tom (Van Weert, red), maar dat lijkt me sterk. De officiële regels ken ik ook niet, daar moeten de experts zich maar over uitspreken", aldus Dijkhuizen, die situatie nuchter bekeek: "Soms zit het mee, soms tegen. Als het fout is, is het fout en hoop ik dat ze dat toegeven. Het hoort erbij, dat is voetbal."

Scheidsrechter Dennis Higler verscheen na afloop van het duel voor de camera's van FOX Sports en gaf toe dat hij het doelpunt ten onrechte afkeurde. "Als ik het nu zo zie is het een geldig doelpunt voor Excelsior. Had ik dat maar eerder kunnen zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen