PSV roept onheil over zichzelf af bij Heerenveen

Ger
28 september 2014, 18:39

PSV heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen bij sc Heerenveen. De Eindhovenaren wisten zondag niet te profiteren van een rode kaart bij de Friezen. In de tweede helft kwam de lijstaanvoerder bovendien zelf met tien man te staan en gaf een doelpunt van Daley Sinkgraven de doorslag: 1-0. Voor PSV is het de tweede nederlaag in de Eredivisie van dit seizoen.

Voor PSV was de opluchting na de rode prent groot, want in het eerste half uur was het enkele keren aan een achterstand ontsnapt. Het enthousiaste Heerenveen dwong in de achtste minuut de eerste kans van de wedstrijd af. De door verschillende clubs begeerde Daley Sinkgraven zocht succes met een schot in de korte hoek, maar Jeroen Zoet bracht redding. Ook spits Mark Uth zette de doelman aan het werk met een verrassende knal vanuit een moeilijke positie.

PSV had duidelijk moeite om mee te gaan in de strijd en speculeerde vooral op de counter. Via Luciano Narsingh - oud-speler van Heerenveen - en Jozefzoon deelde de koploper slechts enkele speldenprikken uit. Als verzachtende omstandigheid voor het vlakke optreden kon trainer Phillip Cocu een lange lijst met blessures aanvoeren. Zo speelde PSV in het Abe Lenstra Stadion zonder Luuk de Jong, Andrés Guardado, Memphis Depay, Stijn Schaars, Abel Tamata en Oscar Hiljemark.

Lang hoefde de ploeg van coach Dwight Lodeweges niet te wachten op een bekroning voor het spel. Tien minuten na het rood voor Brenet vuurde Sinkgraven de bal in de kruising. Het bleek de beslissing van het duel te zijn. Door de nederlaag is PSV op de ranglijst de voorsprong op de achtervolgers kwijt. De Brabanders gaan nu samen met Ajax en PEC Zwolle aan kop. Heerenveen staat een punt achter het leidende trio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen