Valencia remiseert en verliest Barcelona uit het zicht

28 september 2014, 23:52

Valencia heeft verzuimd in het spoor te blijven van koploper FC Barcelona. Op bezoek bij Real Sociedad bleven Los Che steken op een 1-1-gelijkspel.

Valencia nam na een kwartier nog wel de leiding door een doelpunt van de jonge Carles Gil, maar Sociedad kwam nog voor rust weer op gelijke hoogte. Sergio Canales herstelde tegen zijn oude club het evenwicht. Aan de zijde van de Basken kwam oud-sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogasonn tien minuten voor tijd binnen de lijnen, maar ook hij kon niets meer aan de uitslag veranderen.

Door het puntverlies van Valencia heeft Barcelona weer de macht gegrepen in de Primera División. Het elftal van trainer Luis Enrique versloeg zaterdag Granada met 6-0 en koestert nu een voorsprong van twee punten op Valencia en Atlético Madrid. Real Madrid heeft er vier minder dan de rivaal uit Catalonië.