De Leeuw vond kruising: "Hij zat er goed en strak in"

29 september 2014, 08:22

De strafschop van Michael de Leeuw in de competitiewedstrijd tegen Willem II (1-0) was er één uit het boekje. De aanvaller van FC Groningen ramde de bal vanaf elf meter snoeihard in de kruising.

"Een penalty moet erin, het maakt niet uit hoe je hem maakt. Ik beslis altijd op het laatste moment wat ik ga doen. Deze zat er goed en strak in. Je weet dat het lastig wordt voor een keeper als je de bal hard en strak inschiet", zegt De Leeuw op de website van FC Groningen over zijn fraaie inzet, uiteindelijk voldoende voor de winst. De Leeuw staat overigens niet bovenaan het lijstje met penaltynemers van zijn club, geeft hij aan. "Nick van der Velden staat bij ons op nummer 1. Wie daarna de strafschoppen neemt, is een kwestie van wie het beste in de wedstrijd zit. Ik weet dat ik het kan, heb al veel penalty's gemaakt en Tjaronn Chery gaf mij de bal."

Afgezien van de rake strafschop van De Leeuw liet FC Groningen niet veel zien tegen Willem II. "Het was een saaie wedstrijd, het enige positieve is dat we hebben gewonnen. Het resultaat is toch het allerbelangrijkste. We hadden het publiek graag een goede wedstrijd voorgeschoteld, maar helaas is dit niet gebeurd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen