Rooney door het stof: "Heb mijn excuses aangeboden"

29 september 2014, 09:00

Wayne Rooney opende zaterdag de score voor Manchester United in de thuiswedstrijd tegen West Ham United, maar bijna werd de aanvaller desondanks de schlemiel van de dag. Hij liep halverwege de tweede helft tegen een domme rode kaart op, die er bijna toe leidde dat de ploeg van coach Louis van Gaal opnieuw een zege uit handen gaf. Tot opluchting van Rooney bleef het met tien tegen elf echter 2-1 voor de Reds.

Rooney kreeg zijn rode kaart omdat hij wild inkwam bij tegenstander Stuart Downing. "Dat was waarschijnlijk een juiste beslissing", zegt hij op de website van Manchester United over de beslissing van arbiter Lee Mason om hem weg te sturen. "Ik probeerde een aanval te onderbreken, maar schatte de situatie verkeerd in."

"Om eerlijk te zijn was Stuart verder van me verwijderd, dan ik dacht. Daarom moest ik mijn been wat strekken en om die reden beoordeelde de scheidsrechter het waarschijnlijk als een rode kaart", analyseert hij.

Rooney gaat openlijk door het stof. "Natuurlijk heb ik na afloop van de wedstrijd, in de kleedkamer, mijn excuses aangeboden aan de ploeg. Iedereen wist dat ik verkeerd zat. Met elf spelers hadden we het al lastig genoeg, met tien daarom helemaal. Ik ben erg dankbaar dat we onze voorsprong toch vast hebben gehouden."

Rooney krijgt, als gevolg van zijn rode kaart, een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. Hij mist onder meer de topper tegen Chelsea, de huidige koploper van de Engelse Premier League, op 26 oktober.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen