NEC op dreef: "We staan bovenaan en liggen op koers"

29 september 2014, 09:50

In tegenstelling tot het eveneens gedegradeerde RKC Waalwijk, dat laatste staat, heeft NEC zijn draai in de Jupiler League snel gevonden. Zondag boekte de ploeg een keurige overwinning op bezoek bij streekgenoot De Graafschap, 0-2. Door dat resultaat houden de Nijmegenaars de eerste plaats in handen.

"Het ging een beetje stroefjes bij ons, ik heb ons wel eens makkelijker zien voetballen", zegt middenvelder Tom Daemen bij Omroep Gelderland over de zege. "Ze willen voor eigen publiek afjagen en duels aangaan. We gingen daar iets te makkelijk mee om en het voelt niet alsof wij ons eigen spelen hebben kunnen spelen."

Dat NEC toch 'gewoon' met 0-2 won, zegt Daemen iets over de fase waarin zijn club verkeert. Niet goed spelen en toch winnen, dat is een eigenschap waarover kampioensploegen doorgaans beschikken. "Ja, dat zeggen ze. We voelen ons goed, staan bovenaan en liggen op koers. We hebben een fantastische reeks neergezet. We zijn ontzettend blij met het aantal doelpunten dat we scoren en ons doelsaldo. We gaan op deze voet verder."

NEC deelt de koppositie in de Jupiler League met mede-degradant Roda, dat ook 21 punten heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen