Feyenoord na tien jaar uit de rode cijfers

29 september 2014, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is financieel weer helemaal gezond. Voor het eerst sinds 2004 had de club bij sluiting van het boekjaar 2013-2014 een positief eigen vermogen. Dat blijkt uit de jaarcijfers, die maandag gepresenteerd zijn. Vier jaar geleden, in 2010, had Feyenoord nog een negatief eigen vermogen van 35 miljoen euro.

Mede dankzij de winst van 8,4 miljoen euro die Feyenoord over het afgelopen seizoen boekte, had de club bij sluiting van het boekjaar 2013-2014 een positief eigen vermogen van drie miljoen. Dit houdt in dat er, na jaren waarin het wegwerken van de schuldenlast bovenaan het prioriteitenlijstje stond, de komende jaren weer meer geïnvesteerd kan worden in de selectie en de opleiding. "Uiteraard gaan we nu geen gekke dingen doen", haast directeur Eric Gudde zich te zeggen op de website van de club. "Maar, en dat is afgelopen zomer met transfers van bijvoorbeeld Bilal Basacikoglu en Jens Toornstra al gebleken, het wordt nu wel steeds beter mogelijk om daar waar nodig ook weer te investeren in dat waar het natuurlijk allemaal om draait: het voetbal."

Overigens rekent Feyenoord erop dat het over het komende boekjaar opnieuw winst zal boeken. "De verwachte omzet voor het seizoen 2014/2015 zal mede door de deelname aan de groepsfase Europa League hoger zijn dan de gerealiseerde omzet over het afgelopen boekjaar", zo staat te lezen in het jaarverslag. Pas dan worden ook de transfers van Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Daryl Janmaat en Ruud Vormer meegerekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen