Djordjevic leidt De Vrij en Braafheid naar middenmoot

29 september 2014, 22:57

Na nederlagen tegen Genoa en Udinese heeft Lazio maandag drie punten gepakt in de Serie A. De formatie van coach Stefano Pioli zegevierde op Sicilië aan de hand van Filip Djordjevic met 0-4 over Palermo. De Servische aanvaller was met een hattrick de matchwinner.

Djordjevic opende op slag van rust de score. De spits tikte van dichtbij binnen nadat Palermo-keeper Stefano Sorrentino naast een voorzet van Antonio Candreva vanaf de rechterflank had gegrepen. In de fase daarvoor was Palermo de bovenliggende partij en kreeg het ook kansen op doelpunten, maar Paulo Dybala en Franco Vázquez misten de scherpte. In het laatste kwartier scoorde Djordjevic nog twee keer, waardoor het 0-3 werd. De derde goal viel uit een uittrap van doelman Federico Marchetti. Diens collega aan de andere kant, Sorrentino, liet zich in de verre hoek verrassen, terwijl Djordjevic uit een vrijwel onmogelijke hoek schoot. In blessuretijd verzorgde Marco Parolo het slotakkoord namens Lazio: 0-4.

Bij Lazio hadden Edson Braafheid en Stefan de Vrij een basisplaats. Laatstgenoemde was vorige week tegen Udinese absent omdat hij tegen Genoa een rode kaart had gekregen. Door de winst komst Lazio op zes punten. De Romeinen staan daarmee samen met Fiorentina op de negende plaats op de ranglijst. Promovendus Palermo blijft met drie punten in de gevarenzone bungelen.