Proftak KNVB schrijft zwarte cijfers: 1 miljoen euro winst

30 september 2014, 08:50

De amateurtak van de KNVB staat diep in het rood (-3,6 miljoen euro), maar met de profafdeling van de Nederlandse voetbalbond gaat het prima. Over het seizoen 2013/2014 is een winst van 1 miljoen euro geschreven.

Ron Francis, financieel directeur van de KNVB, is zeer verheugd met dit saldo. "Zeker als je weet dat het WK niet in de cijfers is opgenomen. Dat evenement telt mee voor het lopende seizoen, waardoor we ook voor 2014-2015 op een plus rekenen onderaan de streep", zegt hij in De Telegraaf.

De winst daalde van 5,5 miljoen euro in 2013 naar 1 miljoen euro in 2014. "In die cijfers zaten de extra opbrengsten van onze Azië-trip door Indonesië en China verwerkt en dat seizoen speelden we met het Nederlands elftal vier kwalificatiewedstrijden thuis en twee uit. Vorig seizoen maar twee thuis en drie uit. Uitwedstrijden van Oranje voor de EK- of WK-kwalificatie zijn voor de KNVB een kostenpost, in tegenstelling tot thuiswedstrijden, waar je zomaar 1,5 miljoen euro kan bijschrijven", verklaart Francis.

De planning van de interlands van Oranje heeft dus een behoorlijke invloed op de jaarresultaten. "Verder is ons belang in FOX verwaterd van 10 tot 4,9 procent, wat ook een afname in rendement betekende", legt de financieel directeur van de KNVB uit. "Als je onderaan de streep dan toch 1 miljoen euro overhoudt, dan vind ik dat we als profsectie een bijzonder fraai resultaat hebben neergezet in deze tijd van recessie. Nu is het de beurt aan de amateurtak om te saneren en financieel weer gezond te worden. Vanuit het betaalde voetbal volgen wij die vorderingen op de voet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen