Gilissen gaat voor maatschappelijke carrière en stopt

30 september 2014, 09:21

Tim Gilissen heeft definitief een punt gezet achter zijn spelerscarrière. De 32-jarige middenvelder, jarenlang speler van NAC Breda, richt zich op een uitdaging naast het voetbal. Dat heeft hij bevestigd tegenover BN De Stem. Hij is de laatste speler voor wie NAC ooit een afkoopsom betaalde.

In 2007 geleden kwam Gilissen bij NAC terecht, zeven jaar later stopt hij ermee. "Voor mijn gevoel heb ik alles uit mijn carrière gehaald", zegt hij. "Het is tijd voor een andere keuze. Begin juli heb ik nadrukkelijk gekeken naar een ander traject en heb toen bewust de keuze gemaakt om iets anders te gaan doen", aldus de middenvelder, die werkzaam is voor de stichting 'Meer dan Voetbal'.

Deze stichting is opgericht door de KNVB, met het doel om de maatschappelijke kracht van het voetbal in te zetten voor een sterkere samenleving. "De projecten van NAC, de Street League en Playing for Succes, zijn vanuit dat doel ontstaan. Vanuit mijn achtergrond als speler ga ik clubs en spelers helpen hun maatschappelijke rol verder invulling te geven. Daarnaast ben ik begonnen met een tweejarige studie MBA Sportmanagement", geeft Gilissen aan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen