Van Persie mikt minimaal op top vier: "We zijn winnaars"

30 september 2014, 10:01

De komst van Louis van Gaal en een aantal topspelers moesten oude tijden doen herleven bij Manchester United, maar vooralsnog zijn de prestaties van de Engelse grootmacht allesbehalve om over naar huis te schrijven. Robin van Persie houdt er vertrouwen in en zegt dat de ambities van de Mancunians absoluut nog niet verdwenen zijn. Hij denkt dat een rangschikking bij de eerste vier 'realistisch' is.

De start van United was zeer matig. Vooral het verdedigende optreden van Van Gaal en co laat te wensen over. In zeven wedstrijden incasseerde de ploeg maar liefst dertien doelpunten. Afgelopen weekend werd er wel met 2-1 gewonnen van West Ham United, ondanks een rode kaart voor Wayne Rooney. "We werken aan een project en wedstrijden zoals de 4-0 winst tegen QPR helpen ons. We kenden tegen Leicester (5-3 verlies, red.) een terugslag, maar we hebben tegen West Ham aangetoond dat we moeilijke wedstrijd kunnen winnen. Daar moeten we mee verder."

Van Persie vindt dat de filosofie van Van Gaal veeleisend is, maar stelt in gesprek met Sky Sports dat de selectie van United dit prima vindt. "Het is veeleisend op een goede manier. We moeten iedere dag gefocust zijn. Hij wil dat spelers zich mengen in de discussies, ze moeten input geven. Dat is een beetje Nederlands, maar het zorgt er wel voor dat iedereen betrokken is in het proces."

De topschutter van Oranje vindt dat United onder de vleugels van Van Gaal een eenheid wordt: "Het is heel interessant en goed, aangezien de neuzen dezelfde kant op staan. We hebben een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk winnen. Als ik de wedstrijden en training bekijken, dan constateer ik dat het steeds beter gaat. We verbeteren ons iedere dag en worden steeds sterker. We moeten minimaal in de top vier eindigen. Dat is een realistische doelstelling. We zijn winnaars."

"We hebben dit jaar een geweldige manager, een fantastische staf en ongelofelijke fans. Als je alles bij elkaar optelt, dan is onze absentie in de Champions League echt zuur. We gaan er alles aan doen om daar weer aanwezig te zullen zijn. Ik denk dat we het kunnen en dat we dat gaan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen