Dubbel gevoel bij Henk Vos: "Laat de beste maar winnen"

1 oktober 2014, 13:06

Na de min of meer ingecalculeerde nederlaag tegen titelhouder Sevilla, staat Feyenoord donderdag voor de volgende klus in de Europa League. De Rotterdammers spelen thuis tegen Standard Luik, waarschijnlijk de belangrijkste concurrent in de strijd om de felbegeerde tweede plaats in de groep. FCUpdate.nl blikt vooruit op het duel in de Kuip met Henk Vos, die als speler actief was voor beide clubs. Met de één werd hij kampioen, met de ander won hij de nationale beker. "Maar ik heb toch meer gevoel bij Feyenoord."

Wie Henk Vos tegenwoordig zoekt, vindt hem op een onverwachte plek. "Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden", zegt de voormalig spits lachend. "Omdat je dan te maken hebt met een hele groep, en mensen teleur moet stellen. Dat leek me niks. Maar goed, ik ben nu toch al drie jaar trainer." Van VV Kogelvangers om precies te zijn, een ploeg die uitkomt in de derde klasse. "En ik moet zeggen: het smaakt naar meer. Nu ik de smaak te pakken hebben, zou ik als trainer ook best hogerop willen. Zoals ik dat als voetballer ook wilde."

"In mijn periode bij Standard zat ik ook dicht tegen de voorselectie van het Nederlands elftal aan. Helaas raakte ik geblesseerd en zat dat er niet in, maar ik heb mooie herinneringen aan mijn tijd in Luik. We wonnen de beker, speelden Europees. En de sfeer was prachtig. Standard heeft fanatieke fans, door het hele land."

1998 ooijer

1998 ooijer

De vraag welke club hij een warmer hart toedraagt, vindt Vos lastig te beantwoorden. "Momenteel heb ik meer gevoel bij Feyenoord. Laatst was ik nog bij Feyenoord-Ajax, die hele entourage blijft lang hangen. Bij Standard lopen nu vooral onbekende spelers. Het is niet meer het Standard van vroeger, toen er veel Belgen speelden. Er lopen nu zo veel onbekenden, dat mijn interesse er niet direct meer naar uitgaat. Bij Feyenoord lopen nog jongens waarmee ik gespeeld heb, zoals Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel. Met die club heb ik nu dus iets meer, maar ik zal donderdag toch een dubbel gevoel hebben als Feyenoord en Standard tegen elkaar spelen. Laat de beste maar gewoon winnen. Het zal, gezien de belangen, een tactisch spel worden."

Voor Vos zelf staat komende zaterdag de volgende wedstrijd weer op het programma, tegen De Fendert uit Fijnaard. Of hij in de toekomst als trainer ook de stap naar een club als Feyenoord of Standard kan maken, weet hij niet. "Daar heb je ook een beetje geluk voor nodig. Maar laat ik het zo zeggen: de ambitie heb ik zeker."

Door: Roland Mather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen