"Ik geef PSV niet veel kans, het wordt heel lastig in Moskou"

1 oktober 2014, 08:24

PSV treedt donderdag in de Europa League aan tegen Dinamo Moskou. Henk van Stee, van september 2009 en tot het einde van dit jaar hoofd opleidingen bij Zenit Sint-Petersburg, kent de Russische competitie goed en denkt dat de Eindhovenaren weinig in de melk te brokkelen zullen hebben tegen Dinamo, waar met Douglas, Alexander Büttner, Balazs Dzsudzsak, Stanislav Manolev en Fedor Smolov de nodige bekenden van Eredivisie spelen.

"Ik geef PSV niet veel kans", laat Van Stee optekenen in De Telegraaf. "In Eindhoven zit er daarom misschien een puntje in voor PSV, maar in Moskou wordt het heel lastig", schat de oud-speler van Vitesse in. Hij vraagt zich of Büttner het niveau aankan. "Ik twijfel of Büttner hier het hoofd boven water kan houden. In de Russische competitie speelt het fysieke aspect een heel grote rol. Büttner is wel een karakterjongetje, maar als je twee jaar lang weinig hebt gespeeld, dan is de overgang heel zwaar", stelt Van Stee.

Er is in West-Europa weinig aandacht voor de Russische competitie. "En dat terwijl er tegenwoordig veel kwaliteit rondloopt in Rusland", aldus Van Stee. "De bovenste zeven, acht ploegen hebben geweldige selecties. Als die aan de Nederlandse competitie deelnemen eindigen ze bij de eerste acht. Ik denk, dat alleen Ajax de kwaliteit heeft om zich ertussen te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen