Praatsessie PSV sorteert effect: "Respons was goed"

1 oktober 2014, 09:23

De bedenkelijke nederlaag tegen sc Heerenveen (1-0) van afgelopen zondag bracht veel zorgen en ontevredenheid teweeg bij PSV. Phillip Cocu, de coach van de Eindhovenaren, organiseerde dinsdag een gesprek, waarin hij een hartig woordje sprak met de selectie. Hij is tevreden over het verloop van de praatsessie. "Het was een goed gesprek."

"De respons vanuit de groep was ook goed. Daarin zie ik echt vooruitgang ten opzichte van vorig seizoen", zegt Cocu in De Telegraaf over het onderhoud met zijn selectie. Tijdens de vorige jaargang werd er regelmatig in een crisisberaad gesproken over teleurstellende prestaties. Dinsdag verschenen de PSV'ers een uur later dan gepland op het trainingsveld op de Herdgang, omdat het gesprek tamelijk lang duurde.

Cocu vindt dat de spelers zelfkritischer zijn dan voorheen. "Het is heel goed dat spelers ook zelf aangeven wat er niet goed is gegaan", benadrukt de keuzeheer van PSV, die nog steeds bittere gevoelens heeft van de verliespartij in Friesland. "Ik heb nog steeds een beetje een nare smaak, maar we hebben een goede trainingsdag achter de rug en richten de blik weer op de volgende wedstrijd."

Een goed resultaat in de Europese wedstrijd van donderdag tegen Dinamo Moskou zou het gevoel in één klap weer kunnen omdraaien. "Dat is een flinke kluif. Ik vind Dinamo Moskou de sterkste ploeg in deze groep. Het wordt niet gemakkelijk, maar het is mooi dat we dit soort wedstrijden kunnen spelen", aldus Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen