Rutten: "De opdracht is helder, we moeten winnen"

1 oktober 2014, 16:17

Feyenoord hoopt donderdag in de eigen Kuip een eerste stap richting de volgende ronde van de Europa League te kunnen zetten. De Rotterdammers treffen Standard Luik en coach Fred Rutten wil dat zijn ploeg de goede lijn van afgelopen zaterdag, toen Go Ahead Eagles met 0-4 verslagen werd, doortrekt.

"Ik heb daar een goed gevoel over", antwoordt Rutten op Feyenoord.nl op de vraag of hij denkt dat zijn ploeg vanaf nu een constant goed niveau kan halen. "Dat heb ik al een tijdje, niet alleen door het resultaat in onze laatste wedstrijd. In fases benaderen we steeds meer het spelniveau van waar we met Feyenoord naartoe willen, alleen is tot dusver te vaak de beloning uitgebleven. Nu is het zaak om de groei door te zetten en telkens weer te bewijzen wat we kunnen. Het mag niet zo zijn dat we goede optredens blijven afwisselen met een mindere beurt."

Feyenoord verloor vorige maand zijn eerste groepswedstrijd in de Europa League, titelverdediger Sevilla was in Spanje met 2-0 te sterk. "De opdracht is voor ons daarom helder. We moeten winnen", stelt de trainer.

Met Standard treft Feyenoord een ploeg die in eigen land nog wat moeizaam draait. "Dat bleek onder meer dit weekend, toen ze op onverklaarbare wijze een 2-0 voorsprong uit handen gaven. Soms wisselen ze zelfs tijdens een wedstrijd heel goede fases af met mindere momenten. Dat is deels het gevolg van het vertrek van enkele belangrijke spelers, in dat opzicht is dat te vergelijken met de situatie waarmee ook wij te maken kregen. Anderzijds is Luik nog altijd een ploeg met veel ervaring en een fysiek sterke tegenstander", weet Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen