Groep C: Bayer Leverkusen verslaat puntloos Benfica

1 oktober 2014, 22:47   Bijgewerkt: 2 oktober 2014, 08:20

Voor Benfica dreigt het Champions League-seizoen al vroeg in het slop te raken. De Portugezen verloren woensdag met 3-1 bij Bayer Leverkusen en zijn na twee wedstrijden nog altijd puntloos.

Stefan Kiessling bracht de thuisploeg na 25 minuten verdiend op voorsprong. De vaak trefzekere aanvaller was alert toen doelman Júlio César een onschuldig schot van Son Heung-min losliet. Deze Koreaan verdubbelde nog voor rust zelf de voorsprong met een geplaatst schot.

Hakan Çalhanoglu maakte in de slotfase vanaf de strafschopstip de derde treffer voor Leverkusen, nadat hij eerder nog een kans voor open doel onbenut had gelaten door de bal op de paal te schieten. Tussendoor had Salvio met een schuiver de eer gered namens Benfica.

Door de zege haakt Bayer Leverkusen aan bij de koplopers in groep C. Zenit Sint Petersburg en AS Monaco, die eerder op de avond doelpuntloos gelijkspeelden, gaan met vier punten aan de leiding. Benfica wacht nog op het eerste punt.