Groep B: Liverpool blameert zich; Real wint moeizaam

1 oktober 2014, 22:40   Bijgewerkt: 2 oktober 2014, 08:25

Liverpool is woensdagavond pijnlijk onderuit gegaan bij FC Basel. In Zwitserland verloren The Reds met 1-0. In Bulgarije maakte Ludogorets het Real Madrid lange tijd lastig, maar trokken de Madrileren uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.

Ludogorets - Real Madrid (1-2)

Real had het tegen Ludogorets een stuk lastiger dan vooraf gedacht. Marcelinho had al in de zesde minuut de score geopend voor de Bulgaren. Vijf minuten later kreeg Ronaldo dé kans om vanaf elf meter gelijk te maken, maar stuitte op Vladislav Stoyanov. Een kwartier later versierde Ronaldo zelf een penalty. Deze keer miste de Portugees niet.

Het betekende voor Ronaldo alweer zijn 69e doelpunt in de Champions League, één meer dan Lionel Messi. Raul voor die lijst met 71 doelpunten nog altijd aan.

Na rust drong Real verder aan en werd een inzet van Ronaldo van de lijn gehaald. Invaller Benzema scoorde dertien minuten voor tijd wel uit een volley en voorkwam daarmee een verrassing. De Fransman was na rust binnen de lijnen gekomen voor Javier Hernandez, die zijn basisdebuut maakte voor Real.

FC Basel - Liverpool (1-0)

Liverpool verging het in Zwitserland heel wat minder. De ploeg van trainer Brendan Rodgers ging op bezoek bij FC Basel met 1-0 onderuit. Marco Streller maakte in de 52e minuut het enige en winnende doelpunt. De routinier scoorde in de rebound, nadat doelman Simon Mignolet een kopbal van verdediger Martin Skrtel op eigen doel niet goed kon verwerken.