Groep D: Arsenal en Dortmund doen goede zaken

1 oktober 2014, 22:43   Bijgewerkt: 2 oktober 2014, 08:28

Arsenal heeft zich woensdag tegen Galatasaray hersteld van de valse start in de Champions League. The Gunners rekenden in Londen al snel af met de ploeg van aanvoerder Wesley Sneijder: 4-1. Borussia Dortmund kwam in Brussel tegen Anderlecht al vroeg op voorsprong en won uiteindelijk met 3-0.

Arsenal - Galatasaray (4-1)

In Engeland was Danny Welbeck de grote man. De van Manchester United overgekomen aanvaller, die bij de ploeg van trainer Louis van Gaal nota bene niet meer nodig was omdat hij niet genoeg zou scoren, scoorde tegen Galatasaray drie keer.

Vooral in de eerste helft werden Sneijder en co. onder de voet gelopen door Arsenal. Eerst was Welbeck trefzeker na fraai voorbereidend werk van Alexis Sanchéz, vervolgens strafte hij geklungel in de Turkse verdediging hoogstpersoonlijk af. Kort voor rust maakte Sanchez aan alle hoop bij Galatasaray een eind door het verschil naar drie te brengen.

De wedstrijd lag in de eerste helft nog kort stil nadat woedende supporters van Galatasaray het veld bekogelden met vuurwerk. Aanvoerder Sneijder moest hen tot bedaren brengen.

Na de rust trof Welbeck nogmaals doel met een schitterend stiftje. Enige tegenvaller bij Arsenal was de rode kaart voor doelman Wojciech Szczesny, die Burak Yilmaz in het strafschopgebied neerhaalde. De Turkse spits schoot de toegekende penalty binnen.

Anderlecht - Borussia Dortmund (0-3)

De wedstrijd in Brussel tussen Anderlecht en Borussia Dortmund was al evenmin spannend. De Belgen verloren in het eigen Constant Vanden Stockstadion kansloos met 0-3.

Al in de derde minuut keek Anderlecht, met Bram Nuytinck negentig minuten binnen de lijnen, tegen een achterstand aan nadat Ciro Immobile op aangeven van Shinji Kagawa raak had geschoten. Adrian Ramos verdubbelde na rust de score. De Colombiaan maakte ook nog de derde treffer voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp, die in de eerste wedstrijd ook al Arsenal had verslagen.

Anderlecht en Galatasaray hebben allebei een punt en staan laatste in groep D. Arsenal volgt koploper Borussia Dortmund op drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen