Meerdere clubs klopten bij PEC Zwolle aan voor Thomas

2 oktober 2014, 11:08

Ryan Thomas kwam vorig seizoen als achttienjarig talent uit Nieuw-Zeeland aanwaaien bij PEC Zwolle. De jonge middenvelder annex linksbuiten speelde zich in een mum van tijd in de basis bij de bekerwinnaar en dat bleef niet opgemerkt bij diverse clubs. Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC Zwolle, kreeg meerdere telefoontjes over de Nieuw-Zeelander, maar wilde niet praten over een vertrek van de jongeling.

"Drie clubs uit het linkerrijtje van de Eredivisie en één uit het buitenland hebben zich voor Ryan gemeld", zegt Nijkamp tegen VI. "Rechtstreeks dan wel via via. Maar stuk voor stuk dachten ze volgens mij 'dat jonkie heeft net één seizoen in de benen en kunnen we vrij goedkoop weghalen'. Niet dus. Ik heb de hoorn er snel weer op gegooid", stelt de technisch directeur resoluut.

Thomas is een drijvende kracht bij PEC Zwolle en mocht absoluut niet weg. "Ryan heeft zich bij ons toch wel sensationeel ontwikkeld, hij is een van de grootste talenten op de Nederlandse velden", aldus Nijkamp. "Als hij fit blijft, staat een stap hogerop wel vast. Maar wij houden hem graag nog wat langer bij PEC en ook voor hemzelf lijkt het ons goed als hij zich hier nog een tijdje verder ontwikkelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen