Gabi wist van omkoping af: "Deed wat de club me vroeg"

2 oktober 2014, 14:47

Gabi, de aanvoerder van Atlético Madrid, is op een nogal negatieve manier in het nieuws gekomen. Hij heeft toegegeven dat hij op de laatste speeldag van het seizoen 2010/2011 met medeweten meedeed aan een wedstrijd die gemanipuleerd werd. Het gaat om het duel tussen zijn toenmalige club Real Zaragoza met Levante, waarvan onlangs al werd gezegd dat er sprake zou zijn geweest van matchfixing.

Zaragoza won destijds met 2-1, dankzij twee doelpunten van Gabi. Het ontliep degradatie door deze overwinning. Clubeigenaar Agapito Iglesias zou spelers van Levante een substantieel geldbedrag hebben betaald om een verliespartij te veroorzaken. Gabi bevestigde het verhaal donderdag, maar ontkende zelf een rol te hebben gespeeld in de omkoping. "Ik heb slechts gedaan wat de club me vroeg te doen", sprak hij volgens El Mundo.

Gabi wordt niet als een hoofdverdachte beschouwd, maar zijn toenmalige teamgenoten Leo Franco, Leonardo Ponzio, Ikechukwu Uche en eigenaar Iglesias zouden een meer prominente rol hebben gespeeld in de zaak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen