PSV verliest in laatste minuut van Dinamo

2 oktober 2014, 19:07   Bijgewerkt: 2 oktober 2014, 20:36

Het zat PSV vanavond niet mee in Moskou. De Eindhovenaren deden niet onder voor de tegenstander en hadden een aantal goede kansen, maar de bal ging er niet in. Dinamo Moskou, een ploeg die hoog werd ingeschat, speelde matig, maar scoorde wel. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Zhirkov de bal voor zijn voeten en hij maakte het af. Daardoor gaat PSV met nul punten naar huis, terwijl het er minimaal één had moeten zijn.

Van tevoren werd deze wedstrijd gezien als misschien wel de lastigste van de groepsfase voor de ploeg uit Eindhoven. Maar uiteindelijk bleek dat wel mee te vallen. Dinamo speelde helemaal niet zo goed en PSV kwam beter voor de dag dan afgelopen weekend, toen er met 1-0 werd verloren van SC Heerenveen. PSV liet soms goed voetbal zien en bleef ook verdedigend overeind in het sfeerloze stadion in Moskou.

Ook in de rest van de eerste helft hield PSV goed stand. De ploeg kreeg af en toe een kansje, net als Dinamo Moskou. Er vielen geen goals en de bezoekers leken de wedstrijd onder controle te hebben. Na de hervatting werd het spel van PSV alleen maar beter. Dinamo Moskou was wel af en toe gevaarlijk uit een standaardsituatie, maar voetballend kwam het beste van PSV. De Eindhovenaren vergaten alleen te scoren. Wijaldum kreeg een prima mogelijkheid, maar de beste kans was voor Florian Jozefzoon. Hij ging met een goede actie de keeper voorbij, maar de hoek was net wat te lastig voor hem.

PSV had de kansen om op voorsprong te komen, waardoor Dinamo soms wat van slag leek. In de slotfase herpakten de Russen zich. Dat kwam mede door de ingebrachte wissels Yuri Zhirkov en Mathieu Valbuena, die wat meer voetbal in de ploeg brachten. PSV kwam er steeds minder uit, waardoor het nog een spannende slotfase leek te worden. In de blessuretijd kreeg Wijnaldum wel nog de kans om de beslissende treffer te maken, maar hij miste de bal volledig. Yuri Zhirkov deed dat even later niet. Jeroen Zoet bokste de bal niet helemaal goed weg en Arias kwam te laat. Zhirkov dacht geen seconde na en schoot de bal binnen, waardoor PSV teleurgesteld van het veld moest.

Na twee wedstrijden staat PSV nog op drie punten, terwijl Dinamo Moskou er nu plotseling zes heeft. Het kan nog wel eens lastig worden voor de ploeg van Cocu en als het niet lukt om door te gaan, zal er nog vaak aan dit duel in Moskou worden gedacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen