Feyenoord pakt belangrijke overwinning tegen Standard

2 oktober 2014, 20:57

De eerste stap richting de volgende ronde van de Europa League is gezet door Feyenoord. In de eigen Kuip wonnen de Rotterdammers donderdag met 2-1 van Standard Luik. Elvis Manu was, net zoals in de beslissende wedstrijd in de play-offs tegen Zorya Luhansk (4-3), de matchwinner voor Feyenoord. Hij schoot zes minuten voor tijd raak, nadat hij vlak daarvoor een enorme kans om zeep geholpen had.

Feyenoord was de groepsfase twee weken geleden gestart met een nederlaag bij titelhouder Sevilla, de grote favoriet in deze poule. De Rotterdammers lijken met Standard en Kroatische Rijeka te moeten strijden om de tweede plek in de groep en na de zege op de Belgen, ligt Feyenoord op koers. De komende weken volgt een tweeluik tegen Rijeka.

supporters rellen

supporters rellen

Beveiligers stonden machteloos en een confrontatie tussen fans van de twee clubs leek onvermijdelijk, maar de Rotterdammers lieten zich van hun beste kant zien. Ze keerden, na een eerste reactie, snel terug naar hun plek en reageerden niet op de provocaties van de Luikse fans. Deze bleven een minuut of zeven voortduren, tot de ME binnenkwam. De militaire politie sloeg de Belgen terug hun vak in, waarna de rust wederkeerde. Een enorme chaos bleef Feyenoord zo bespaard, tot opluchting van alles en iedereen die betrokken is bij de club. Het vizier kon, precies toen de spelers het veld op kwamen, weer 'gewoon' op het veld worden gericht.

Een bizar doelpunt van Feyenoord brak het duel vlak na rust enigszins open. Een inworp van Miquel Nelom leek in één keer in het doel te belanden, iets wat volgens de regels een doeltrap tot gevolg zou hebben, maar Sven van Beek zat er nog met een haartje aan. Althans, dat claimde de verdediger zelf. Hij liep direct juichend weg en overtuigde daarmee arbiter Manuel de Sousa en zijn assistenten, die de treffer goedkeurden.

Een doelpunt van Standard-aanvaller Jonathan Viera leek het Rotterdamse feestje te verpesten, hij profiteerde dankbaar van een mistrap van Van Beek, maar Feyenoord rechtte de rug. Nadat Manu in de 83ste minuut een bijna niet te missen kans toch verknalde, kroonde hij zichzelf een minuut later toch weer tot matchwinner. Hij schoot, in een vol strafschopgebied, knap binnen en bezorgde zijn ploeg zo drie belangrijke punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen