PSV opnieuw niet blij met KNVB en Fox

3 oktober 2014, 09:51

Voor de tweede keer binnen een maand heeft PSV kritiek geuit op het speelschema van de KNVB. De ploeg uit Eindhoven moet, na de EL-wedstrijd in Rusland van donderdagavond, zondag om 12.30 uur aftrappen in de competitiewedstrijd tegen Excelsior. Coach Phillip Cocu had liever een paar uur langer rust gehad.

"Ik zou heel graag zien, dat met de samenstelling van het programma meer rekening wordt gehouden met de clubs die in Europa spelen. Het is in het belang van het hele Nederlandse voetbal, dat deze clubs het in Europa zo goed mogelijk doen", stelt hij in De Telegraaf. Cocu hoopt dat er in de toekomst iets kan veranderen. "Kunnen we als KNVB of Fox niet iets bedenken, waardoor de op donderdag Europees spelende clubs op zondag als laatste kunnen spelen of misschien zelfs nog een dag later. Elk puntje in Europa is belangrijk en dan moet je als coach niet door het programma gedwongen worden om op twee gedachten te gaan hinken", vindt hij.

Begin september liet aanvoerder Georginio Wijnaldum zich op eenzelfde manier uit. Zijn ploeg moest toen om 12.30 uur aftrappen tegen Vitesse, nadat het op donderdagavond in Wit-Rusland moest spelen. "Ik hoop dat de KNVB en Fox met ons meedenken. Het is veel beter om na een Europese wedstrijd om 16.45 uur te spelen, dan heb je wat extra uren rust. Je voorbereiding is dan toch anders, nu zaten we 's ochtends vroeg al aan het ontbijt. We kwamen vrijdag pas terug uit Wit-Rusland, je gaat dan eigenlijk in één keer door naar de volgende wedstrijd. Ik hoop dat de KNVB eraan denkt, op die manier kunnen we de competitie zo eerlijk mogelijk houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen