Boëtius en Vilhena niet eens bij Jong Oranje

3 oktober 2014, 12:53   Bijgewerkt: 3 oktober 2014, 13:42

Ze behoorden een maand of vijf geleden nog tot de voorselectie van Oranje voor het WK, maar inmiddels zijn Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena ver weggezakt in de pikorde bij de KNVB. De twee talenten van Feyenoord zijn niet eens opgeroepen voor Jong Oranje, dat deze maand een play-off speelt tegen Portugal.

Tegen Portugal staat een EK-ticket op het spel, maar coach Adrie Koster heeft Boëtius en Vilhena niet nodig. "Omdat ze momenteel niet veel spelen en ook de vorm niet hebben", verklaart hij zijn keuze. De suggestie dat de twee vanwege hun gedrag niet opgeroepen zijn, wijst hij van de hand. "Dat heeft er niets mee te maken."

Jong Oranje speelt 9 oktober thuis tegen Portugal, vijf dagen later is de return. De winnaar van de tweestrijd mag deelnemen aan het EK 2015. Het wordt niet eenvoudig om de Portugezen te verslaan, weet Koster. "We moeten zorgen dat we als winnaar uit deze wedstrijden komen, maar we zullen er een hele kluif aan krijgen."

Als pinchhitter heeft Koster niet Mitchell te Vrede, maar Wout Weghorst opgenomen in zijn selectie. Daarnaast kan hij beschikken over Sven van Beek, die opgenomen was in de voorselectie van het 'grote' Oranje.

Selectie Jong Oranje

Joost van Aken (sc Heerenveen), Nathan Aké (Chelsea), Sven van Beek (Feyenoord), Joshua Brenet (PSV), Luc Castaignos (FC Twente), Jesper Drost (PEC Zwolle), Kyle Ebecilio (FC Twente), Anwar el-Gazhi (Ajax), Warner Hahn (PEC Zwolle), Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles), Jorrit Hendrix (PSV), Ola John (Benfica), Terence Kongolo (Feyenoord), Ruben Ligeon (Ajax), Adam Maher (PSV), Elvis Manu (Feyenoord), Terell Ondaan (Willem II), Karim Rekik (PSV), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Daley Sinkgraven (sc Heerenveen), Sonny Stevens (FC Twente), Wout Weghorst (Heracles), Jetro Willems (PSV)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen