Hiddink over Kuyt: "Je moet geen vijfde wiel willen zijn"

3 oktober 2014, 13:18

Guus Hiddink staat achter de beslissing van Dirk Kuyt om zijn interlandcarrière te beëindigen. De Katwijker vindt het na 104 interlands mooi geweest, mede omdat zijn perspectief onder Hiddink beperkt was.

Hiddink erkent dat: "In de zomer heb ik met Dirk het eerste contact gehad, dat gesprek heeft een vervolg gekregen toen we voor de wedstrijd tegen Tsjechië in Oostenrijk waren. We hebben erover gepraat hoe je een carrière mooi afsluit. Het is niet zo dat we hem zomaar overboord zouden gooien, maar we slaan wel een nieuwe weg is. We willen, op bepaalde posities, jonge jongens meer een kans geven. Na een prima gesprek van beide kanten is uiteindelijk besloten, wat vandaag in de krant stond. Het moet ook niet zo zijn dat iemand als Dirk derde of vierde keus is. Je moet geen vijfde wiel willen zijn. Daar is zijn beslissing op gebaseerd", aldus Hiddink.

Het Oranje-publiek krijgt zeker nog de kans om de 34-jarige Kuyt te bedanken, benadrukte de bondscoach desgevraagd. "Dat moment komt er zeker. We gaan daar een mooi scenario voor bedenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen