Vd Brom staat voor debuut bij AZ: "Zo gretig als de pest"

3 oktober 2014, 15:07

John van den Brom zit zondag voor het eerst als trainer van AZ op de bank. Hij beleeft zijn vuurdoop tegen niet zomaar een tegenstander: de Alkmaarders krijgen FC Twente op het bezoek in het eigen stadion. "Mooi potje om mee te beginnen, hè?", sprak de kersverse keuzeheer van de Alkmaarse club in zijn perspraatje.

"Ik heb vrolijke jongens gezien", zegt Van den Brom op AZ.nl. "En dat komt niet alleen omdat er een nieuwe trainer is, maar vooral omdat er in korte tijd drie keer gewonnen is. Het is een ontzettend gretige groep. Ook is het prettig om te constateren dat de jongens fit zijn; ze staan er fysiek erg goed voor. Een prima eerste indruk", glimlacht de nieuwe hoofdcoach van AZ, die het klaarblijkelijk uitstekend naar zijn zin heeft in Noord-Holland.

Aan de motivatie zal het niet liggen, weet Van den Brom. "Zelf ben ik ook zo gretig als de pest", benadrukt hij. "Ik zou dit weekend wel drie wedstrijden willen spelen. En ja, ik voel me op mijn gemak hier. Ik ben goed opgevangen", stelt de nieuwe trainer, die Markus Henriksen zondag moet missen. De Noorse middenvelder kampt met knieklachten.

Aron Jóhannsson herstelt prima van zijn lieskwetsuur, geeft Van den Brom aan: "Aron gaat heel goed op de training. De gretigheid spat van hem af. We moeten met het oog op de lange termijn alleen wel voorzichtig met hem zijn. Aron is een belangrijke speler", weet de oefenmeester, die vindt dat Twente een goed team heeft, maar niet wil overdrijven: "Ik vind Twente een goede ploeg, maar niet meer dan dat. Je moet respect hebben voor je tegenstander, maar nooit bang zijn. Het wordt een mooie test voor ons om te zien hoe hoog we de lat dit seizoen kunnen leggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen