Rutten: "Competitie net zo belangrijk als Europees duel"

3 oktober 2014, 16:13   Bijgewerkt: 3 oktober 2014, 16:51

Feyenoord geniet nog na van de 2-1 overwinning op Standard Luik in de Europa League, maar moet weer snel omschakelen. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen alweer op het menu voor de Rotterdammers. "De competitie is voor ons zeker zo belangrijk als de Europese wedstrijd van donderdag", sprak trainer Fred Rutten in aanloop naar het duel met de Groningers.

"Wij moeten de drie punten in eigen huis houden", zo luidt het duidelijke doel van Rutten, die op Feyenoord.nl vooruitblikt op komende zondag. De keuzeheer hoopt dat het vertrouwen bij zijn ploeg is toegenomen, na de klinkende 0-4 zege bij Go Ahead Eagles en het succes in Europa. "Ik ben vooral tevreden over het feit dat de ploeg in een reeks van wedstrijden heeft laten zien dat het over de kracht beschikt om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Bovendien zie je dat er steeds meer automatismen in het elftal komen en de bezetting voor het doel beter wordt", stelt de coach van Feyenoord.

Rutten vernam vrijdag dat Jordy Clasie als enige Feyenoorder geselecteerd werd voor Oranje. Sven van Beek, die wel deel uitmaakte van de voorselectie, kreeg geen uitnodiging. "Als trainer hoop je natuurlijk dat jouw spelers worden geselecteerd, want dat is goed voor hun ontwikkeling. Toch is het vooral positief dat Sven in beeld is. Voor iemand die pas rond de twintig wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld, kan ik niet ontevreden zijn over zijn ontwikkeling. Nu is het voor hem vooral een kwestie van ervaring opdoen. Ik ben blij dat bijvoorbeeld Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz hem helpen en de fijne kneepjes kunnen bijbrengen."

Rutten kan nog geen beroep doen op Khalid Boulahrouz (Dat bekijken we van dag tot dag"), maar rekent wel op de inzetbaarheid van Lex Immers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen