Dijkhuizen: "Als team laat PSV nog wel eens steekjes vallen"

3 oktober 2014, 17:51

Voor Excelsior staat er komend weekend een pittig potje op het programma. De Kralingers gaan op bezoek bij PSV, samen met Ajax en PEC Zwolle de lijstaanvoerder in de Eredivisie. Trainer Marinus Dijkhuizen gaat voor een stunt in Eindhoven.

"Het is duidelijk dat het een pittige wedstrijd is, maar ook gewoon leuk", zegt Dijkhuizen op het digitale thuis van de promovendus uit Rotterdam. "In een mooi stadion tegen een goede tegenstander. Individueel zijn ze sterk, maar als team laat PSV nog wel eens steekjes vallen", vindt de coach, die dus kansen ruikt. "Ze hebben de laatste twee wedstrijden verloren, waarvan tegen Dynamo Moskou in de laatste minuut. Die wedstrijd zag er van PSV overigens stukken beter uit dan tegen Heerenveen."

"Wij moeten een topdag hebben en zij een slechte dag", beseft Dijkhuizen. "We zijn echter zeker niet bij voorbaat kansloos. Wij moeten ervoor zorgen dat we de eerste 15, 20 minuten goed doorkomen en zien dat we in de wedstrijd kunnen groeien. Ik heb ze zelf onder meer gezien tegen Cambuur en die hadden aanvankelijk meer balbezit dan PSV, maar verloren uiteindelijk wel. PSV kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt goed in de wedstrijd te zitten, om vervolgens zelf ineens een doelpunt maken. In de omschakeling zijn ze heel erg gevaarlijk."

Luigi Bruins keert bij Excelsior terug van een schorsing.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen