Cocu: "Het goede voetbal meenemen naar zondag"

3 oktober 2014, 16:30

PSV is nog maar net terug uit Moskou, maar moet het vizier nu al op de thuiswedstrijd van zondagmiddag (12.30 uur) tegen Excelsior zetten. De Eindhovenaren willen het zure resultaat tegen Dinamo Moskou (1-0 verlies) snel vergeten, maar willen de positieve dingen uit de wedstrijd tegen de Moskovieten wel meenemen richting het competitieduel van dit weekend.

"De conclusie is dat we het niveau dat we donderdag hebben laten zien ook zondag moeten brengen. En dat we dan een mooi resultaat halen", sprak coach Phillip Cocu in PSV TV. "We hebben toch een tik gehad, onverdiend stonden we met nul punten aan het einde van de wedstrijd. We moeten het gevoel - van het goede voetbal dat we speelden - meenemen naar zondag. Excelsior doet het goed, maar wij moeten die wedstrijd gewoon winnen. Ons eigen spel spelen en zowel defensief als aanvallend de lijn doortrekken en kansen creëren. Dat lukte tegen Dynamo goed en dat moet zondag ook", vindt de Eindhovense trainer.

Dus niet het voetbal, maar alleen het resultaat moet beter. "Qua beleving moet het van hetzelfde niveau zijn als tegen Dinamo Moskou, alleen het resultaat moet beter. De kansen die je creëert moet je omzetten in doelpunten. Dat zal zondag echt beter moeten dan in Moskou", beseft Cocu, die met name Georginio Wijnaldum en Florian Jozefzoon een aantal goede kansen om zeep zag helpen.

Cocu verwacht weer over Andrés Guardado te kunnen beschikken, maar houdt aangaande de inzetbaarheid van Luuk de Jong nog een slag om de arm. "We gaan straks kijken hoe het met Luuk is. Hij zal eerst mee moeten trainen en dan kijken we of we hem mee kunnen nemen naar de wedstrijd. Andrés Guardado is in ieder geval klaar voor de wedstrijd van zondag. Ik heb hem niet gebruikt donderdag, maar hij kan zeker spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen