UEFA pakt CSKA Moskou hard aan wegens racisme

Ger
3 oktober 2014, 18:53

CSKA Moskou moet zwaar boeten voor nieuwe racistische misdragingen van de eigen aanhang. Op last van de UEFA dient de Russische club de eerstvolgende drie thuiswedstrijden in Europees verband zonder publiek te spelen. Daarnaast krijgt CSKA een boete van 200.000 euro.

De fans van de equipe uit Moskou misdroegen zich bij het eerste groepsduel in de Champions League tegen AS Roma. Naast racistische spreekkoren staken ze in Italië ook vuurwerk af. CSKA moest dinsdag in eigen huis tegen Bayern München ook al voor lege tribunes spelen. Die straf stond nog open vanwege een incident tijdens het afgelopen seizoen.

CSKA speelt nog twee thuiswedstrijden in de groepsfase van de Champions League, tegen AS Roma en Manchester City. Als de Russen zich verzekeren van Europese overwintering, moet ook het eerste thuisduel in de knock-outfase nog zonder publiek worden afgewerkt.

CSKA mag verder geen supporters meenemen naar de resterende uitduels in de groepsfase. De UEFA bestrafte ook Dnjepr Dnjepropetrovsk. De club uit Oekraïne moet vanwege een racistisch spandoek een deel van het stadion sluiten bij de eerstvolgende thuiswedstrijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen