Vitesse vernedert ADO in doelpuntenfestijn

Ger
3 oktober 2014, 21:55

Vitesse heeft opnieuw een doelpuntrijke en zeer overtuigende overwinning geboekt in de Eredivisie. De Arnhemmers dompelden een slapend ADO Den Haag in een regelrechte nachtmerrie. In de GelreDome werd het elftal van Henk Fräser met uiterst pijnlijke cijfers van het veld gestuurd: 6-1. In de eerste helft vielen al vijf van de zes Vitesse-goals.

In en tegen Dordrecht werd mogelijk de ommekeer ingezet. Vitesse won overtuigend met 2-6 van de plaatselijke FC, wat natuurlijk een positief vervolg moest krijgen in eigen huis tegen ADO, dat slechts drie punten onder de thuisploeg stond voorafgaand aan de wedstrijd. Vitesse ging op jacht naar drie punten. En met die gedachte slaagden de Arnhemmers erin om de bezoekers vrijdagavond volledig te vernederen. Na 45 minuten voetbal stond er een stand van maar liefst 5-1 op het scorebord. Kelvin Leerdam begon weer op het middenveld en tekende voor de eerste twee treffers. Binnen een paar minuten pegelde hij de bal overtuigend in de korte hoek, terwijl hij even later in alle vrijheid mocht intikken na een bekeken passje van spits Abiola Dauda, randje buitenspel. 

ADO werd in de tweede helft behoorlijk gespaard. Het tempo ging wat omlaag bij de thuisploeg. De bezoekers kregen een vleugje vertrouwen terug, totdat Kevin Jansen zelf in de fout ging en zijn directe tegenstander onderuit trok. Het resulteerde in de tweede strafschop voor de thuisploeg, die weer veilloos werd ingeschoten door specialist Vejinovic. In de eerste helft deed hij dat al eens vanaf elf meter na een ongelukkige handsbal van Mike van Duinen, waarna hij ook een vrije trap via de muur in het doel krulde. Vejinovic werd uiteindelijk verkozen tot man of the match om zijn hattrick.

De bezoekers uit Den Haag hielden in de slotfase aardig stand, om nóg erger te voorkomen. Maar het was voor ADO, al met al, een regelrechte nachtmerrie op bezoek bij Vitesse vrijdagavond. Eindstand: 6-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen