Cocu wil scherpere spitsen: "Laten teveel kansen liggen"

4 oktober 2014, 09:41

PSV gaat aan de leiding in de Eredivisie, maar Phillip Cocu is nog lang niet tevreden. De oefenmeester vindt dat zijn ploeg beter met de kansen moet omspringen en meer doelpunten moet maken. "Procentueel laten we te veel kansen liggen. De effectiviteit moet gewoon omhoog", aldus de coach in De Telegraaf.

PSV creëert doorgaans genoeg mogelijkheden, maar aan de afronding schort het regelmatig. "Voor een spits geldt dat je voor elke kans die je krijgt honderd procent moet gaan", vindt Cocu. "Er zijn wedstrijden waarin je als spits negentig minuten loopt te rennen, maar dan nog gaat het om die ene kans."

Jürgen Locadia begon de afgelopen drie wedstrijden in de spits, maar maakte daarin geen al te beste indruk. "Niet alleen voor Jürgen, maar voor elke spits geldt, dat in de laatste fase de balaanname heel belangrijk is. Dat zijn cruciale dingen in en om de zestien", aldus de trainer, die verwacht dat Luuk de Jong tegen Excelsior weer van de partij is. "Ik verwacht dat het haalbaar is als er zich geen problemen voordoen op de training."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen