Liverpool kan handjes dichtknijpen met nipte zege

4 oktober 2014, 18:18

Liverpool heeft zaterdagmiddag, na drie wedstrijden in de Premier League niet gewonnen te hebben, weer eens drie punten kunnen bijschrijven. The Reds waren op het eigen Anfield met een minimale marge te sterk voor West Bromwich Albion: 2-1. Swansea City en Newcastle United hielden elkaar in Wales op een 2-2 remise.

De prestaties van Liverpool waren de laatste tijd niet bepaald om over naar huis te schrijven. In de Premier League waren de drie resultaten na de klinkende zege bij Tottenham Hotspur zeer teleurstellend en in de Champions League loopt het ook uiterst moeizaam. Tegen het Bulgaarse Ludogorets werd pas in de laatste minuut gewonnen, terwijl er deze week met 1-0 verloren werd van FC Basel. De zorgen namen toe op Anfield, waar de honger naar een overwinning steeds groter werd.

Deze zege kwam er tegen WBA, maar van harte ging het niet. Nadat zomeraanwinst Adam Lallana de ploeg van manager Brendan Rodgers op een perfect moment, op slag van rust, op voorsprong had geschoten, herstelde Saido Berahino het evenwicht vanaf elf meter. Amper vijf minuten na de aanlsluitingstreffer in de 56ste minuut bracht Jordan Henderson de thuisploeg weer aan de leiding, met een droge schuiver in de hoek. Zodoende klom Liverpool weer op naar de zesde plaats, met tien punten uit zeven duels. Mario Balotelli werd ten faveure van Rickie Lambert gepasseerd, maar mocht wel invallen.

Swansea City trad in eigen huis aan tegen Newcastle United, waar Daryl Janmaat en Tim Krul in de basis startten. Oud-Vitessenaar Wilfried Bony maakte vroeg en koelbloedig de openingstreffer namens Swansea. De van een blessure teruggekeerde Papiss Cissé maakte vlak voor rust de 1-1. In de tweede helft kwam Swansea weer op voorsprong door een doelpunt van Wayne Routledge, maar Cissé zorgde met zijn tweede middag voor een puntendeling.

Stoke City ging zonder Erik Pieters, maar met invaller Oussama Assaidi met 3-1 ten onder bij Sunderland, waar Patrick van Aanholt vanaf het begin meedeed. Steven Fletcher trof tweemaal doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen