Steijn: "Echt niet slim, maar het was geen tackle"

4 oktober 2014, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maurice Steijn moet vrezen voor een fikse schorsing, aangezien de trainer van VVV Venlo vrijdagavond tijdens het duel met Helmond Sport een speler van de tegenstander (Charles Kazlauskas) liet struikelen, toen deze een ingooi wilde nemen. De coach werd naar de tribune gestuurd. Terugkijkend op het incident toont hij zich schuldbewust, maar hij weigert over een 'tackle' te spreken, zoals sommige media dat deden.

"Er was een ingooi waar wat twijfel over was. Ik pakte de bal en hij gaf mij een duwtje. In een reactie pootjehaakte ik hem", legt Steijn uit in gesprek met VI. "Echt niet slim. Ik had niet aan die speler moeten zitten, maar hij natuurlijk ook niet aan mij", zegt hij. "Ik heb in de rust direct mijn excuses aangeboden aan de scheidsrechter en de speler."

Steijn vindt dat het voorval overdreven wordt. "Ik lees dat ik iemand zou hebben neergehaald met een tackle. Dat is absoluut niet gebeurd. Wat ik gedaan heb kan ook echt niet, maar het is wel iets heel anders dan een tackle", aldus de VVV-coach, die een schorsing boven het hoofd hangt. "Ik hoop dat de aanklager in zijn overweging meeweegt dat ik heel goed weet dat ik fout zat, maar als dit een schorsing oplevert zal ik die accepteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen