Heerenveen moet buigen voor strijdlustig Willem II

4 oktober 2014, 21:47

Willem II heeft zaterdagavond op basis van strijdlust drie punten afgedwongen tegen sc Heerenveen. De Friezen stonden lange tijd op voorsprong in Tilburg en lieten het in de tweede helft na om de score uit te breiden. Dankzij een van richting veranderde vrije trap en een goed gemikt schot van Terell Ondaan in de slotfase stond er na negentig minuten een 2-1 eindstand op het scorebord.

Ondanks dat Heerenveen een groot gedeelte van de wedstrijd het overwicht had, legde Willem II zich daar niet zomaar bij neer. Streppel probeerde met aanvallende wissels meer druk op de tegenstander te krijgen. Dat had zichtbaar effect. In de laatste twintig minuten kwam Heerenveen niet meer aan voetballen toe. Heerenveen werd daarbij wel gesteund door het openingsdoelpunt van Mark Uth. De gasten lieten het echter na om het duel eerder op slot te gooien. Zowel Mark Uth als Luciano Slagveer stuitte op de prima keepende Kostas Lamprou.

Ondaan kroonde zich tot matchwinner door de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Met een hard schot in de korte hoek liet hij de keeper kansloos. Van tevoren was het twijfelachtig of de vleugelaanvaller en groeibriljant van Willem II fit genoeg was om mee te doen. Hoewel hij een matige wedstrijd speelde, wist hij toch de energie te verzamelen om vlak voor tijd toe te slaan. Met deze overwinning heeft Willem II laten zien waarom het langzaam richting het linkerrijtje schuift.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!