Cambuur dendert met ruime cijfers over Dordrecht heen

Jw
4 oktober 2014, 21:41   Bijgewerkt: 4 oktober 2014, 21:48

Het kan niet op bij SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden won zaterdagavond dik verdiend en met ruime cijfers van FC Dordrecht: 4-1. De bezoekers keken al na één minuut voetballen tegen een achterstand aan en kwamen die klap niet meer te boven. Cambuur stijgt door de overwinning naar de vierde plaats in de Eredivisie, maar staat qua punten gelijk met koploper PSV.

Vijf minuten later lag de tweede van Cambuur er ook al in. De verdedigers van Dordrecht waren zo druk met het afschermen van Sander van de Streek dat Bartholomew Ogbeche de bal kon overnemen en met een schot in de verre hoek de score verdubbelde (2-0). Cambuur speelde in het eerste kwartier vorstelijk. Dordrecht werd volledig ondersteboven gelopen en had geen antwoord op het vlotte combinatiespel van de Friezen.

Dordrecht leek in deze periode rijp voor de slacht. Toch wist de ploeg van trainer Ernie Brandts het lek in de achterhoede redelijk te dichten. Cambuur moest zich wat laten inzakken, maar kwam ook niet echt in de problemen. In de laatste tien minuten werd de thuisploeg via de uitstekend spelende Furdjel Narsingh nog wel gevaarlijk, maar een derde treffer bleef Dordrecht bespaard voor de rust.

Dordrecht-trainer Brandts gaf vorige week na de afgang tegen Vitesse (6-2 verlies) aan dat zoiets vanwege de aanvallende spelopvatting een keer kon gebeuren. Het is de vraag of de oefenmeester de tweede afstraffing op rij ook als incident bestempeld. Als Dordrecht zo blijft verdedigen, wordt het in elk geval een zwaar seizoen. Bij Cambuur is die angst er momenteel totaal niet. De ploeg van trainer Henk de Jong leeft met vijftien punten na acht wedstrijden namelijk op een dikke roze wolk. De vraag is hoe ver de Friezen dit seizoen gaan komen op die wolk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen