Fenerbahçe ondanks rode kaart langs Konyaspor

4 oktober 2014, 22:00

Fenerbahçe heeft zaterdagavond bewezen dat het niet altijd uit hoeft te maken dat een ploeg met een man minder speelt. De regerend kampioen van Turkije zag dat Bekir Irtegun in de eerste helft al moest inrukken wegens een rode kaart, maar trok uiteindelijk wel een 2-1 overwinning op Konyaspor over de streep.

Pierre Webo zette Fenerbahçe binnen een half uur spelen op voorsprong, maar nog voor de theepauze ging het mis voor de Turkse grootmacht. Nadat Dimitar Rangelov de bezoekers op gelijke hoogte had gebracht vanaf de strafschopstip, werd Irtegun op slag van rust van het veld gestuurd door de dienstdoende arbiter. Ondanks de situatie met een man minder wist Fenerbahçe te zegevieren. Moussa Sow zorgde voor de 2-1 eindstand.

Dirk Kuyt had een basisplaats bij Fenerbahçe, dat dankzij de zege op gelijke hoogte is gekomen met Galatasaray. De aartsrivaal van Fenerbahçe won eerder op de avond met 1-2 bij Kayceri Erciyesspor. Wesley Sneijder scoorde fraai uit een vrije trap.