Kuyt over toekomst: "Wellicht is Feyenoord een optie"

Ger
5 oktober 2014, 11:54

Dirk Kuyt maakte deze week bekend een punt te zetten achter zijn loopbaan bij het Nederlands elftal. De 34-jarige aanvaller wil op clubniveau echter niet te ver vooruit kijken. Hij is vooralsnog dan ook niet bezig met een terugkeer naar zijn oud-werkgever Feyenoord.

"De druk om terug te keren wordt mij vaak opgelegd. Maar ik voel me enorm fit en wil zo lang mogelijk op een hoog niveau blijven spelen. Iedereen weet dat Feyenoord mijn club is, maar iedereen weet ook dat ik een aantal goede jaren achter de rug heb bij Fenerbahçe", zegt Kuyt tegen FOX Sports. "Ik ga niet zeggen of ik iets wel of niet ga doen. Wellicht is Feyenoord een optie."

De Katwijker werd geraakt door de vele positieve reacties naar aanleiding van zijn interlandloopbaan. "Dat heeft heel veel met mij gedaan. Ik had niet verwacht dat ik zo veel waardering zou krijgen", aldus Kuyt. "Uiteindelijk heb ik toch besloten om te stoppen. Ik vond dat ik nog kon spelen en wilde niet alleen belangrijk zijn buiten het veld. Dat heeft me de afgelopen jaren veel energie gekost en dat kon ik niet meer opbrengen."

Kuyt blijft voor noodgevallen wel beschikbaar voor Oranje. "Het is lastig om 'nee' te zeggen als de nood hoog is, maar ik verwacht niet dat het zover zal komen. Er is voldoende talent en daarnaast hebben we de nodige ervaren internationals."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen