Cruijff: "Niet te geloven dat Engeland zo achterloopt"

Ger
6 oktober 2014, 08:21

Johan Cruijff verwacht dat de nationale ploeg van Engeland op grote toernooien geen rol van betekenis gaat spelen zolang de Premier League geen maatregelen neemt. De oud-topvoetballer stelt vast dat clubs die veel buitenlandse spelers inzetten, hun eigen talenten naar de achtergrond drukken. Ook over de begeleiding van jonge voetballers is hij niet te spreken.

"Wat de opleiding van talent betreft, kan ik er eerlijk gezegd helemaal geen lijn in ontdekken. Als je alleen al ziet hoeveel technische trainers Ajax binnen de opleiding heeft, dan is het bijna niet te geloven dat een voetballand als Engeland daar zo bij achterloopt", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Maak onderlinge afspraken dat iedere club met ten minste vijf of zes Engelsen gaat spelen. Omdat Engeland lid is van de Europese Unie, kan je dit niet verplicht stellen, dus moeten de clubs zelf tot een herenakkoord zien te komen. Als ze dat tenminste willen en daar heb ik mijn twijfels over."

Cruijff geeft daarnaast Nederlandse talenten het advies om niet te snel naar het buitenland te gaan. "De meesten zijn er mentaal gewoon niet aan toe. Wat dat betreft zijn de Europese wedstrijden een duidelijke graadmeter. Zodra er iets harder wordt gespeeld, ontstaan er meteen problemen. Bouw daarom eerst in een vertrouwde omgeving meer weerstand op."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen