PSV laat glibberige ondergrond onderzoeken

Ger
6 oktober 2014, 10:30

Phillip Cocu is niet te spreken over de grasmat in het Philips Stadion. De trainer van PSV baalt dat zijn spelers opvallend vaak onderuit gaan op de gladde ondergrond. Ook zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior was het regelmatig raak. Cocu heeft de kwestie inmiddels neergelegd bij de directie.

"Nu had het geregend en was het nattig. Maar normaal hebben we er al veel problemen mee. Het is een thema dat ons bezighoudt", zegt Cocu in De Telegraaf. "Als PSV moeten wij ernaar streven dat er een perfect veld ligt. We hebben jarenlang het beste veld van de Eredivisie gehad. Thuis moet je op basis van het voetbal wedstrijden kunnen winnen en niet de hele tijd wegglijden zoals nu gebeurde bij Jeffrey Bruma. Het veld speelt ook mee bij mijn beslissing om geen risico te nemen met Luuk de Jong en Andrés Guardado. De belasting voor liezen en spieren is op deze mat groot."

Opmerkelijk genoeg heeft het Philips Stadion afgelopen zomer nog een nieuw veld gekregen. Voor die operatie werd 80.000 euro uitgetrokken. Cocu hoopt nu dat deskundigen het probleem in kaart kunnen brengen. "Er wordt ook gekeken naar de ondergrond. Of de wortels diep genoeg groeien en of het water goed weg kan. Je kunt er wel weer een nieuwe mat ingooien, maar als het probleem dieper zit, dan blijf je problemen houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen