Zulte Waregem op laatste plaats: "Dit gaat maanden duren"

Ger
6 oktober 2014, 11:52

Zulte Waregem was de voorbije jaren een vaste waarde in de top van de ranglijst in België, maar dit seizoen vallen de prestaties zwaar tegen. De ploeg van trainer Francky Dury slikte in tien wedstrijden al zes nederlagen. Door de vele zeperds staat Zulte Waregem na de laatste speelronde zelfs op de laatste plaats.

"We moeten beseffen dat we momenteel de zwakste ploeg in eerste klasse zijn", verzucht Dury tegenover Sporza. De teleurstellende uitslagen komen overigens niet geheel uit de lucht vallen. Zulte Waregem raakte afgelopen zomer veel basiskrachten kwijt. "Maar ik wil niet meer over de voorbije transferperiode praten, dat hebben we al genoeg gedaan. We waren niet klaar en onze start was zwaar, maar we moeten onze eigen verantwoordelijkheid nemen", aldus Dury. "Als je de vinger op de wond legt, besef je dat je moet spelen voor het behoud. Deze situatie trek je ook niet snel recht. Dit zal maanden duren."

"Ik denk dat iedereen het nu wel beseft. We hebben zaterdag een peer gekregen die bij iedereen zeer hard aangekomen is. Ik heb al heel veel mooie momenten meegemaakt, maar dit is mijn moeilijkste periode. We kwamen uit een succesperiode en wilden opnieuw voor succes gaan. Dit weegt op mijn schouders. Ik kijk er iedere dag naar. Ik kan het me niet permitteren om te zeggen dat het mij niet raakt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen