Feyenoord moet toch weer vrezen voor UEFA-boete

6 oktober 2014, 15:10

Opnieuw dreigt een UEFA-sanctie voor Feyenoord. De Europese voetbalbond onderzoekt of de Rotterdamse club moet worden beboet voor het afsteken van vuurwerk door publiek tijdens de wedstrijd tegen Standard Luik, meldt Feyenoord. Ook zouden fans op sommige plekken de trappen hebben geblokkeerd.

De UEFA buigt zich nog deze maand over de wedstrijd, waardoor Feyenoord vermoedelijk op relatief korte termijn hoort wat de sanctie is. Voorafgaand aan het duel braken fans van Standard uit het bezoekersvak, maar hiervoor krijgt Feyenoord geen rekening gepresenteerd. Het gesloopte hekwerk was 'vooraf door alle betrokken officiële overlegpartners als afdoende ingeschat', benadrukt de Rotterdamse club op haar site.

Het gedrag van Rotterdamse fans tijdens de wedstrijd wordt door de UEFA als 'satisfactory', voldoende,  ingeschaald. Feyenoord sluit zich daarbij aan. "De club spreekt graag haar waardering en dank uit aan alle eigen fans die zich op de bewuste avond in het stadion vrijwel hebben onthouden van het afsteken van vuurwerk en zich niet of nauwelijks hebben laten provoceren door ruzie zoekende supporters van Standard."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen