Van der Wiel: "Ik ga voor een basisplaats in Oranje"

Ger
6 oktober 2014, 16:10

Gregory van der Wiel is ook dit seizoen weer een vaste waarde bij Paris Saint Germain en hoopt nu ook op een nieuwe kans in het Nederlands elftal. De rechtsback gaat voor een basisplaats in de duels met Kazachstan en IJsland in de EK-kwalificatie.

"En dat heeft niets met de blessure van Daryl Janmaat te maken. Die staat daar los van", zegt Van der Wiel tegen het ANP. De verdediger was tot en met het EK van 2012 een vaste waarde in Oranje, maar daarna raakte hij uit beeld. De oud-Ajacied werd ruim een jaar niet opgeroepen door de inmiddels vertrokken keuzeheer Louis van Gaal. "Misschien heeft het met vooroordelen te maken", zoekt Van der Wiel naar een verklaring. "Sommige mensen hebben een beeld van mij, ook vanwege wat er soms op televisie wordt geroepen. Ik zou arrogant zijn, of niet leven voor de sport. Twitterboy, noemden ze me ook."

Van der Wiel kwam eerder dit jaar wel weer in beeld bij Van Gaal, maar hij moest zich vanwege een knieblessure afmelden voor het WK in Brazilië. "Ik ga voor een basisplaats vrijdag tegen Kazachstan. We spelen in de ArenA. Dat is helemaal mooi voor mij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen