Schalke bevestigt ontslag Keller en stelt Di Matteo aan

7 oktober 2014, 09:17   Bijgewerkt: 7 oktober 2014, 09:38

Het werd al ruimschoots aangekondigd in de Duitse media, maar Schalke 04 heeft het nieuws dinsdagochtend via de officiële kanalen bevestigd: Jens Keller is per direct ontslagen als trainer van de club uit Gelsenkirchen. Die Königsblauen hebben snel geschakeld en de Italiaan Roberto Di Matteo aangesteld als opvolger van de ontslagen keuzeheer.

De 43-jarige Keller had nog een contract met een looptijd tot 2015 in Gelsenkirchen, maar de teleurstellende prestaties hebben de clubleiding ertoe doen besluiten om de keuzeheer met onmiddellijke ingang de laan uit de sturen. Afgelopen weekend werd er met 1-2 verloren van 1899 Hoffenheim, terwijl er midweeks in de Champions League teleurstellend gelijkgespeeld werd tegen het Sloveense NK Maribor. In de Bundesliga staat Schalke momenteel op een teleurstellende elfde plaats.

Keller streek in december 2012 neer in Gelsenkirchen, waar hij destijds de opvolger was van Huub Stevens. De coach lag regelmatig onder vuur bij de club van Klaas-Jan Huntelaar. Schalke-baas Clemens Tönnies liet maandag al doorschemeren dat de toekomst van de coach in Gelsenkirchen onzeker was. Wellicht was hij toen al achter de schermen bezig om de komst van Di Matteo te realiseren.

De 44-jarige Di Matteo was in zijn spelerscarrière onder meer actief bij Lazio Roma en Chelsea. Als trainer was hij werkzaam bij Milton Keynes Dons, West Bromwich Albion en Chelsea, waar hij eerst assistent was en daarna  de ontslagen André Villas-Boas verving. In 2012 won hij de Champions League met The Blues.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen