Kluivert vindt Luis Enrique de juiste man voor Barcelona

7 oktober 2014, 11:34

Patrick Kluivert vindt dat FC Barcelona er goed aan gedaan heeft om Luis Enrique aan te stellen als nieuwe hoofdcoach. De Nederlandse spits, die tussen 1998 en 2004 furore maakte als speler van de Catalaanse grootmacht, was jarenlang teamgenoot van de Barça-trainer en is ervan overtuigd dat hij de club successen zal brengen.

"Toen ik bij Barça speelde waren Luis Enrique en Pep Guardiola de aanvoerders", blikt Kluivert in het Spaanse Sport terug op zijn periode in Catalonië. "Het zijn natuurlijke leiders en die zijn zeer belangrijk in het huidige voetbal. Luis heeft een zeer gebalanceerd team tot zijn beschikking en drukt op persoonlijk en mentaal vlak zijn stempel. Hij heeft het geweldig gedaan bij Celta de Vigo en het is heel belangrijk dat hij de club Barça goed kent."

"Hij brengt zijn filosofie over op de spelersgroep", vervolgt Kluivert. "Je hoeft ze niet leren te voetballen, maar je moet ze leren om in een bepaald systeem te spelen. Ze moeten weten wat de club van ze vraagt", aldus Kluivert, die Barça vorige week zag verliezen bij Paris Saint Germain. "Maar dit was niet omdat ze slecht speelden. PSG speelde gewoon heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen