UEFA schorst racistische voorzitter zes maanden

Ger
7 oktober 2014, 17:47

Carlo Tavecchio is voor zes maanden geschorst door de UEFA. De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond heeft zich schuldig gemaakt aan racisme, stelde de Europese voetbalbond vast na onderzoek. Hij werd pas vorige maand gekozen tot preses.

De 71-jarige Tavecchio raakte in opspraak door bij een vergadering Afrikaanse spelers uit te maken voor 'bananeneters'. De bestuurder deed de uitspraak toen hij voorstelde in Italië dezelfde regels in te voeren als die in Engeland gelden voor spelers van buiten de Europese Unie. "In de Engelse competitie controleren ze de spelers van tevoren. Als het profs zijn, dan mogen ze komen om te spelen. Bij ons krijgen we een jongen die eerst bananen at en bij ons ineens een speler van Lazio kan worden."

De aanklager van de Italiaanse bond maakte er geen strafzaak van. De UEFA besloot desondanks alsnog een onderzoek in te stellen. Hoewel Tavecchio meerdere keren zijn verontschuldigingen heeft aangeboden, krijgt hij nu dus toch een schorsing aan zijn broek. De voorzitter mag zes maanden geen officiële UEFA-functie bekleden en is niet welkom op een UEFA-congres op 24 maart 2015. Daarnaast wordt hij verplicht om in Italië een evenement tegen racisme te organiseren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen