AZ komt 3,1 miljoen euro tekort op jaarrekening

8 oktober 2014, 09:09

AZ heeft het boekjaar 2013/2014 afgesloten met een verlies. Het negatieve resultaat bedraagt 3,1 miljoen euro, zo heeft de Alkmaarse club laten weten. Het eigen vermogen van de Noord-Hollandse eredivisieclub is in het boekjaar 2013/14 gedaald van 11,8 miljoen naar 8,7 miljoen euro.

Het verlies is met name terug te voeren op de lagere vergoedingssommen van spelers. Ten opzichte van het vorige boekjaar zijn de 'overige bedrijfsopbrengsten', waaronder de transfersommen vallen, met 9,4 miljoen euro gedaald. In het afgelopen boekjaar verkocht AZ onder meer Jozy Altidore, Maarten Martens, Johann Berg Gudmundsson, Nick Viergever en Ruud Boymans. Daar tegenover stond de aankoop van spelers als Denni Avdic, Guus Hupperts, Sergio Rochet, Jan Wuytens, Simon Poulsen en Muamar Tankovic.

Overigens rekent AZ erop dat het ook in boekjaar 2014/2015 rode cijfers zal noteren. De club werkt er hard aan om in de toekomst weer zwarte cijfers te schrijven, staat te lezen in het financiële jaarverslag. "In het seizoen 2014-15 zal er door de organisatie gewerkt worden aan een structurele verbetering van het exploitatieresultaat. De financiering van het exploitatieresultaat en de aflossing van de opgenomen financieringsfaciliteit zijn echter in hoge mate afhankelijk van de kasstromen uit de toekomstige spelersverkopen", aldus de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen