Pijpers ziet Kazachstan wegzakken: "Ze waren te verwend"

8 oktober 2014, 10:00

Kazachstan, de komende tegenstander van Oranje, is een vrij onbekend voetballand. Hoewel de resultaten van de Kazachstaanse clubs in Europa steeds iets beter worden, met name Shakther Karagandy liet zich de afgelopen jaren meerdere keren zien, weet de nationale ploeg zelden te overtuigen. Een verklaring daarvoor heeft Arno Pijpers, in het verleden bondscoach van Kazachstan en daarna als clubcoach actief in het land, wel.

"Toen ik met het nationale team zat, werkte ik met echte Kazachen en was er een goede spirit. Ze wilden écht. Maar de laatste tijd zag ik interlands, die ze te makkelijk oppakten. Ze waren te verwend. Dat heeft met de competitie te maken", zegt Pijpers in De Telegraaf. "Het basisidee van spelen is goed. Qua vaardigheid en fysiek kunnen ze een lastige ploeg zijn. Als ze naïef spelen, kunnen ze grote problemen krijgen. Het kán een geduchte en vervelende tegenstander zijn als ze zich massaal terugtrekken. Maar dat verwacht ik niet", legt hij uit.

"Waarom niet? De meeste spelers komen voor de betere ploegen van Kazachstan uit. Daar etaleren ze zich. Met de genationaliseerde spelers erbij is het de vraag of ze zich willen wegcijferen voor hun land. Dat denk ik niet. Ze zullen zich individueel willen bewijzen. Op de FIFA-ranglijst staan ze ver boven de honderd. In mijn tijd waren de resultaten best in orde. Maar de laatste jaren hebben ze niet echt aansprekende resultaten geboekt."

Op de FIFA World Ranking staat Kazachstan gelijk met Luxemburg, op een gedeelde 127ste plek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen