NAC-directeur Rutjes: "Positie Gudelj is geen item"

8 oktober 2014, 10:33

Nebojsa Gudelj hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan bij NAC Breda. Ondanks de uiterst pijnlijke nederlaag bij hekkensluiter Heracles Almelo (6-1), dat tot afgelopen weekend nog geen enkel punt had weten te pakken, staat de positie van coach volgens technisch directeur Graeme Rutjes niet ter discussie.

De suggestie dat de volgende wedstrijd, thuis tegen ADO, cruciaal wordt voor Gudelj, wijst Rutjes in het AD van de hand. "Ik vind alle wedstrijden cruciaal. Dat was die tegen Heracles ook. Zij stonden met nul punten onderaan. Dan moet je ze niet op het paard helpen zoals wij hebben gedaan. ADO Den Haag heeft net met 6-1 verloren van Vitesse en zit een beetje in hetzelfde schuitje als wij. Het wordt in elk geval een heel belangrijke wedstrijd, maar om de wedstrijd tegen ADO helemaal te koppelen aan de positie van Gudelj, vind ik te makkelijk."

De positie van Gudelj is 'geen item', vindt Rutjes. "Ik vind dat we als groep moeten reageren en dat spelers ook de hand in eigen boezem moeten steken. Die mogen nooit minder strijd leveren dan de tegenstander."

Rutjes erkent dat het spel van NAC Breda tegen hekkensluiter Heracles 'ondermaats' was, maar denkt dat coach Gudelj de ploeg wel degelijk beter maakt. "In andere fases dit seizoen heb ik wél verbetering ten opzichte van vorig seizoen gezien. Dan denk ik aan de duels met Excelsior, FC Twente en PSV. En tegen PEC Zwolle speelden wij precies zoals we dat graag zien. Met vroeg druk zetten, veel strijd en goed voetbal. We weten dat het er in zit. Nu moeten we ons afvragen waarom het de laatste drie wedstrijden niet meer lukt", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen