KNVB-directeur weet niets van herverdeling WK-tickets

Ger
8 oktober 2014, 16:11

KNVB-directeur Bert van Oostveen is verrast door de verhalen over een mogelijke herverdeling van de WK-tickets. FIFA-voorman Theo Zwanziger liet optekenen dat hij verwacht dat Europa een plaatsbewijs kwijtraakt aan Afrika met ingang van de mondiale eindronde van 2018. Volgens de Duitser heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter een meerderheid van stemmen in het uitvoerend comité om de plannen door te zetten.

Van Oostveen weet dat de discussie over een herverdeling van de plaatsbewijzen al langer bestaat. Hij heeft evenwel niet vernomen dat Blatter de plannen ook daadwerkelijk wil uitvoeren. "Een WK-ticket minder voor Europa? Niks gehoord van de FIFA. Mocht het waarheid worden, dan was het netter geweest eerst alle bonden te informeren", stelt Van Oostveen via Twitter. Saillant detail is dat Blatter kan rekenen op de steun van de Afrikaanse voetbalbond in zijn poging om een vijfde termijn af te dwingen als FIFA-voorzitter. In Europa ligt de Zwitser, die al jaren in verband wordt gebracht met corruptie en omkoping, juist onder vuur.

Een reducering van het aantal Europese deelnemers ligt niet in lijn met de sportieve prestaties. De laatste drie WK's leverden met Italië, Spanje en Duitsland telkens een wereldkampioen uit Europa op. Op het laatste toernooi kwamen de Afrikaanse landen Algerije en Nigeria niet verder dan de achtste finales. Kameroen, Ivoorkust en Ghana werden zelfs al in de groepsfase uitgeschakeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen